Resepi Kek Batik

Bahan-bahan nyaa….

1) 1/2 cawan air suam
2) Satu cawan milo
3) 1/2 susu pekat manis
4) 2 biji telur ATAU 1 biji telur besar
5) 250 gram Buttercup
6) 3 sudu besar koko ATAU nescafe pun boleh
7) Biskut Marie.
(kita guna biskut Marie jenama Tiger haaa biskuat. mana tahu boleh jadi kuat lari pasni. bhaaahaa. tapi rasa dia sama je macam biskut Marie jenama Marie tu.)

MASAK BAHAN-BAHAN

Bahan 1 , 2 , 3 , 4, dan 6

Masukkan bahan 1, 2 ,3 4 dan 6 ke dalam periuk . Lepas tu terus pergi masak bahan dalam periuk tu dengan api yang perlahan. how to get ivermectin in us Jangan api kuat nanti hangit heyyy. Sila kacau2 bahan2 tu ..jangan biar je nanti kering. T_T . So sambil api perlahan tu gaul2 la bahan2 tu sampai sebati and masak.

Sambil gaul bahan2 tu dalam api yang perlahan….sikit2 masuk kan butter Buttercup tu dan gaul sampai sebati jugak. Masukkan Buttercup sikit demi sedikit sampai habis Buttercup tu. para que serve o rem├ędio ivermectina comprimido Jangan berhenti kacau bahan2 tu sampai nampak betul2 sebati….then tutup api . Haaa gituuu.

SUSUN BISKUT DAN COKLAT DAN TEKAN PADATKAN SECARA BERGILIR – GILIR

Ok nampak tak dalam periuk tu semua bahan dah sebati . Bahan yang sebati dalam periuk tu semuanya kecuali biskut Marie je kita belum guna.Haa time ni la nak guna biskut Marie tu !

Part susun-,menyusun

Patah-patahkan biskut Marie tu ikut kesesuaian size. Macam main puzzle. Kalau part tu berlubang..patahkan biskut size kecik untuk muatkan lubang tu. Haaa gitu. Saya buat besar kecik besar kecik. size takyah accurate sangat ok. Main tibai je patah patahkan biskut. remedio ivermectina

Mula-mula letak one layer lapisan campuran coklat tu..then gilir2dengan biskut marie. Everytime letak biskut MArie tu..penyek2 dengan sudu sampai padat. Setiap layer padatkan tekan2 dengan sudu.

Lapisan coklat
lapisan biskut Marie.
Padatkan tekan dengan sudu
Lapisan coklat
lapisan biskut Marie.
Padatkan tekan dengan sudu
Lapisan coklat
lapisan biskut Marie.
Padatkan tekan dengan sudu
Lapisan coklat
lapisan biskut Marie.
Padatkan tekan dengan sudu
Lapisan coklat
lapisan biskut Marie.
Padatkan tekan dengan sudu
Lapisan coklat
lapisan biskut Marie.
Padatkan tekan dengan sudu

Kemudian masukkan dalam peti ais biarkan sejuk…

Then potong…

then taddaa ! Dah jadi camni…